background-image
Scan de QR code

om de web app op mobiel te bekijken

Phone preview
webapp_image

Hiqpy

Wat als Kurt Cobain en Ariana Grande samen een Pokémon zouden krijgen? Ja, dan krijg je zo ongeveer een Hiqpy. Het 4 koppige beestje is speels en ietwat eigenwijs. Superkracht: Spuwt vlammetjes van galmende adlibs en fuzzy gitaren.

 

Het gebeurt niet vaak dat een band nog geen enkel liedje op Spotify heeft staan, maar dat muziekjournalisten de songs al woord voor woord meezingen. Dan moeten je tracks bij eerdere liveshows wel echt heel goed hebben geklonken. Dat is ook precies het geval bij Hiqpy. Vorig jaar veroverde het Amsterdamse viertal onze harten al tijdens de Popronde, nu veroveren ze nog veel meer harten op Noorderslag in slechts een kort kwartier.

Dat Hiqpy een relatief nieuwe band is, zou je absoluut niet zeggen als je ze ziet spelen. Het is een geoliede machine, een groep die speelt alsof ze geen piepjonge twintigers zijn, maar juist alsof ze dit al decennialang doen. Frontvrouw Abir Hamam straalt zelfvertrouwen uit en heeft een moeiteloze swagger om jaloers op te zijn. Die tracks zijn misschien wel het best te omschrijven als poppy maar grungy shoegaze à la Wolf Alice met teksten die de desillusie van Gen Z mooi vangen. De liedjes gaan zelfs in de rumoerige foyer van de Oosterpoort rechtstreeks door merg en been. Wow.

Het oordeel: Hiqpy is een band zoals je ze zelden tegenkomt, zo’n act die rijp is voor wereldverovering. Nu nog die fantastische tunes op Spotify, please! – Bron 3voor12.